Херцогство Люксембург е на път да стане първата държава в света, в

...
Херцогство Люксембург е на път да стане първата държава в света, в
Коментари Харесай

Люксембург ще стане първата държава с безплатен обществен транспорт

Херцогство Люксембург е на път да стане първата страна в света, в която целият обществен транспорт ще е безвъзмезден, заяви " Гардиън ".

Билетите за влаковете, трамваите и рейсовете да отпаднат през лятото на 2019 година - това е заложено в проектите на избраното отново съдружно държавно управление, ръководено от Ксавие Бател, който в сряда стана за повторно министър-председател.

Бетел, част от Демократическата партия, която образува кабинета с лявата Социалистическа работническа партия и Зелените, даде обещание да приоритизира опазването на околната среда в идващия си мандат.

Правителството планува още да легализира канабиса и да вкара два нови публични празника.

В град Люксембург са едни от най-лошите тапи в света. Той е дом на близо 110 хиляди души, само че близо 400 хиляди го посещават всеки ден, с цел да отидат на работа. Проучване демонстрира, че водачите в столицата са прекарали към 33 часа в тапи през 2016 година

През лятото държавното управление вкара безвъзмезден превоз за децата и младежите под 20 години. Учениците от междинните учебни заведения могат да употребяват безвъзмезден превоз до домовете си. Πътницитe плaщaт eдвa 2 eвpo зa дo двa чaca пътyвaнe, ĸoeтo в cтpaнa c плoщ oĸoлo 2600 ĸв. ĸм пoĸpивa пoчти вcичĸи пътyвaния.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР